Omite el contenido
degustación gastronómica

Cocina sin prisas en Emilia

degustación gastronómica

Cocina sin prisas en Emilia

33 reseñas
Duración
5.5 horas
Tamaño del grupo
Hasta 4 personas
Incluye
Alimentos, Transporte, Equipo
Idioma
Inglés
degustación gastronómica

Cocina sin prisas en Emilia

degustación gastronómica

Cocina sin prisas en Emilia

33 reseñas
Duración
5.5 horas
Tamaño del grupo
Hasta 4 personas
Incluye
Alimentos, Transporte, Equipo
Idioma
Inglés

Qué harás

You need to be at Vignola railway station no later than 815 am: it is important to leave as early as possible since the Parmesan processing takes place only early morning,. You will be introduced to organic agriculture in Emilia Romagna and the territory of the Panaro river valley. Travelling from the edge of the plain to the hills and the Appennini mountains. Visit of a parmigiano reggiano dairy coop, seeing the magic ancient processing method of the cheese made with milk of the white modenese cow (slow food presidium). You will taste cheese of different ages from 12 to 30 months and fresh made warm ricotta. After a brunch with home made special bread cheese and salumi, milk and coffee, we will travel to Modena. To visit a traditional Balsamic vinegar of Modena PDO and Organic. Full visit and tasting of balsamico from 6 to 40 years old . A magic place of old barrels of different ages and woods a full of precious balsamico. At 1340 you will be back to Vignola in time to catch your train or bus, or you can stroll in the historic city centre and visit the magnificent castle and Barozzi Palace, enjoying a gelato or a barozzi cake. As alternative I can drop you off near Modena historical centro, to be a le to see t h e magnificent UNESCO World Heritage Piazza Grande with romanesque masterpiece Duomo and Ghirlandina. From Modena ypu can get back to Bologna by train

Tu anfitrión

Obtén más información sobre Antonio & Sabrina

Antonio & Sabrina

I've been part of the organic movement since over thirty years at local and international levels. I always liked to share my knowledge and passion with people coming from abroad organising tailored made visits to local organic and slow producers. I'm immerging guests in unique cultural experiences about farming and excellent food made by great people respecting traditions and Nature.

Qué incluye

Alimentos
Organic brunch some good local food (cheese,salumi and homemade bread "Tigelle") with milk and coffee
Transporte
car
Equipo
disposable cloths

Fotos de los participantes

Reseñas de los huéspedes

Sección de navegación para las páginas de reseñas

Donde estarás

Vignola, dairy in Zocca, Acetaia in Modena. The Panaro river valley from the via Emilia to the Appennini, has been one of the first hot spots of organic agriculture in Italy. Where the first organic farmers started organising in a regional association. Now in the valley there are over 500 organic producers that are now organising the first regional Biodistretto: a whole territory that wants to go Organic!

Disponibilidad

Cosas que no puedes olvidar

Política de cancelación

Todas las experiencias pueden cancelarse y reembolsarse completamente dentro de las 24 horas posteriores a la compra, o al menos 7 días antes del inicio de la experiencia.

Política de comunicación

Comunícate siempre a través de Airbnb. Para proteger tus pagos, nunca transfieras dinero ni te comuniques fuera de la página o la aplicación de Airbnb.

Requisitos para los huéspedes

Pueden asistir 4 personas de 18 años de edad o más. Los padres también pueden traer niños menores de 2 años.

Alcohol

Esta experiencia incluye el consumo de bebidas alcohólicas. Solo se servirán bebidas alcohólicas a los viajeros que tengan edad legal para beber.

Más consejos

There will be about 40 minutes drive to the dairy, 10 minutes to the agriturismo, one hour to the acetaia and 30 minutes to be back in Vignola, or I can drop you in Modena historical city centre.

Se verifica la calidad de las experiencias en Airbnb

Se verifica la calidad de las experiencias en Airbnb

  • Expertos locales

    Organizadas por gente local que ama el lugar de dónde es y lo que hace

  • Grupos pequeños

    Los grupos son de tamaño reducido, para que no te pierdas nada.

  • Altos estándares

    En cada experiencia se evalúa el acceso único.

Antonio & Sabrina
Cocina sin prisas en Emilia
33 reseñas
Desde ₡61,176 por persona
33 reseñas
Desde ₡61,176 por persona